Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Múzeumok éjszakája a Líceumban

Utolsó módosítás: 2019. június 24.

Idén is sokan érkeztek a Líceumba a Múzeumok éjszakáján, ahol számos érdekes előadással és még több színes és izgalmas, interaktív programmal készültek a szervezők minden korosztály számára.

A Líceum alulájába belépve régi idők motorjai várták az érdeklődőket. Ez a gyermekek számára érdekes újdonság volt, az idősebb korosztály pedig nosztalgiázhatott – és nem ez volt az egyetlen momentum, melynek köszönhetően „időutazni" lehetett. A Tittel Pál Könyvtár Jaffa nosztalgiaestet szervezett, melyen a gyerekkori szép emlékeket igyekeztek megidézni az idősebbek számára. Ezt a programelemet is minden korosztály élvezte: régi diavetítővel hagyományos diafilmeket nézhettek.

A Tittel Pál Könyvtárban kisálatokkal ismerkedhettek, és a bátrabbak meg is simogathatták őket. Ez a program hatalmas sikert aratott a gyerekek körében.

A könyvtár másik legnagyobb látványossága az a 69 törpe volt, amit az egyetem egyik dolgozója, Kowalski Bogdán adott kölcsön erre a programra.

A hozzájuk kapcsolódó játékban a kicsiknek a törpéket kellett keresni, ám a nagyobbak számára már volt egy pici nehezítés: nekik a törpökhöz kapcsolódó kérdésekre kellett válaszolniuk.

Nemcsak a Tittel Pál Könyvtár előadásai és programjai voltak sikeresek, a Varázstorony programjaira is sokan voltak kíváncsiak. A szervezők elmondása szerint ilyenkor ötször, hatszor többen érkeznek, mint egy átlagos napon.

A Varázstoronyban érdekes és izgalmas fizikai, kémiai és csillagászati előadásokat láthattak a vendégek.

A Kamera Obscura óránként két alkalommal fogadta a látogatókat, a teraszról pedig a város szépségeit csodálhatták az érdeklődők.

Idén is sok embernek okozott felejthetetlen élményeket és szép együtt töltött perceket a Múzeumok éjszakája a Líceumban.

Írta: Vasas Fanni
Fotók: Balogh Tibor


< Vissza