Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kétéves az egyetem

Utolsó módosítás: 2018. július 03.

Egyetemmé válásának második évfordulóját ünnepelte az Eszterházy Károly Egyetem műsorral, rektori évértékelővel, s könnyed nyáresti beszélgetéssel a Líceum udvarán.

Az utóbbi két évet hasonlította az eltelt 250 évhez dr. Liptai Kálmán, az egyetem rektora évértékelő ünnepi beszédében. Úgy fogalmazott: soha ennyi feladat egyszerre nem volt, mint ebben az évben. Az eltelt időszak eseményei közül kiemelte az Educatio Kiállítást, ahol az intézmény maximális sikert aratott, a Tehetségútlevél Programot, a Szőlészeti és Borászati Konferenciát, a Csillagbontást, a Medve Matekot, a Kortárs Hangont, a Slow Film Fesztivált s még sok más sikeres programot.

Úgy fogalmazott: a cél az, hogy Eger és az egyetem a pedagógusképzés megkerülhetetlen központja legyen. Kiemelte az együttműködési megállapodást a Klebelsberg Központtal, valamint azt, hogy az egyetem angol szakos kollégái új angol tanításmódszertart dolgoznak ki a közeljövőben. Dr. Liptai Kálmán évértékelőjében az oktatói előrelépésekre, az új szakok indítására is kitért, ahogy arra is, hogy idén 6,5 százalékkal nőtt az intézményt a felvételi során első helyen megjelölők száma. Végül a sportot és a borászatot emelte ki a legeredményesebb területek közül.

A Gyakorlóiskola tehetséges énekesei és a Lajtha László Néptáncegyüttes legapróbb táncosai gazdagították az ünnepséget produkcióikkal.

Végül tortavágással, vacsorával ünnepelték a résztvevők az eltelt két év eredményeit.

Fotók: Szántó György


< Vissza