Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Két hetet töltenek az egyetemen kínai középiskolások

Utolsó módosítás: 2018. július 12.

Az intenzív angol nyelvfejlesztés a célja annak a kéthetes nyári egyetemnek, amit 28 kínai középiskolás számára szervez az egyetem.

Az Eszterházy Károly Egyetem korábban már szervezett nyári egyetemet kínai hallgatók számára, ezúttal pedig egy Hebei tartományban található középiskola növendékei látogathattak az intézménybe. Mint azt Szőke Krisztina, az egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Központjának partnerségi koordinátora elárulta: idén elindították hallgatói toborzó tevékenységüket, s főképp ebben a tartományban jártak középiskolákban.

Kiemelte, hogy a nyári egyetem elsődleges célja az intenzív angol nyelvfejlesztés: a kínai fiatalok negyven órás intenzív tanfolyamon vehetnek részt, mely az egyetem akkreditált képzése. Szőke Krisztina hozzátette, nem titkolt célja az intézménynek, hogy nyári egyetem résztvevői később akár hallgatóként is visszatérjenek hozzánk.

A vendégek utazni is fognak: nem csak Eger nevezetességeit ismerhetik meg, hanem a fővárost is meglátogatják és egy bécsi utazáson is részt vesznek. A fiatalok két hetet töltenek az egyetemen.

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza