Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Karácsonyi kézműves készülődés

Utolsó módosítás: 2019. december 12.

Mézeskalácsok, hógömbök, karácsonyfadíszek, kitűzők, hűtmőmágnesek készültek idén is a hagyományos karácsonyi kézműveskedésen a Líceum Dísztermében.

A rendezvényt idén is a Lélekmelegítő napok részeként szervezte meg a Sporttudományi Intézet. Herpainé Lakó Judit főszervezőként elmondta: az idei már a tizedik karácsonyi készülődés volt, de a célok változatlanok, vagyis szeretnék összehozni közös karácsonyi készülődésre, hangolódásra az egyetem oktatóit, munkatársait és hallgatóit.

 

A hagyományos kézműveskedés mellett még csokifondüt is készíthettek a résztvevők. Forralt bort, teát és forró csokit is kínáltak a vendégeknek.

Ahogy a Lélekmelegítő napok minden rendezvényén, úgy ezen a programot is részt vett az Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Központja. Ők angyalkákat készítettek és csodás portékaikat kínálták az érdeklődőknek.

- Idén is a harmadéves sport- és rekreációszervezés szakos hallgatók voltak a segítőink, s a másodévesek ötleteltek a programelemeken. Fél évünk volt arra, hogy felkészüljünk, és mindenki nagyon lelkesen segített – mesélte Herpainé Lakó Judit.

Elárulta: úgy látja, hogy a kollégák és a hallgatók is örömmel látogattak el a programra.

 

A Lélekmelegítő napok a szombati Örömkoncerttel ér véget, ami 11 órakor kezdődik majd a Líceum Kápolnájában. A jegyeket ma és holnap megvásárolhatják a Líceum előtti sátorban.

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Szopkó Tamás


< Vissza