Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Ismerje meg egyetemünket!

Utolsó módosítás: 2020. december 18.

Az Eszterházy Károly Egyetem öt karon: a Bölcsészettudományi és Művészeti, a Gazdaság- és Társadalomtudományi, az Informatikai, a Pedagógiai és a Természettudományi Karon kínál képzéseket. Ismerje meg egyetemünket!

Az intézmény közel kétszáz éves múlttal rendelkezik a pedagógusképzés területén: több mint nyolcvan párosításban húsz tanári szak közül választhatnak azok, akik nálunk szeretnék elsajátítani a hivatás alapjait. Harminckét alapszakot, tizenegy mesterképzést, egy további osztatlan képzést – a grafikusművész szakot –, valamint hét felsőoktatási szakképzést hirdet az egyetem.

Duális képzéseink kínálata széleskörű, és ez a képzési forma remek lehetőséget biztosít a hallgatók számára arra, hogy tanulmányaik idején vállalatoknál ismerkedhessenek meg szakmájukkal, s akár a diploma megszerzését követően munkába is állhassanak a választott cégnél. A duális hallgató a teljes képzési időre hallgatói munkabért kap, ez havonta legalább a minimálbér 65 százaléka, ami az oktatási időszakra is jár neki. Intézményünkben jelenleg 6 alapszakon és 1 mesterszakon választható a duális képzési forma. Hallgatóink véleményéről erről a képzési formáról az alábbi cikkünkben olvashat.

Hallgatóink mintegy kilencven százaléka állami ösztöndíjas képzésre nyer felvételt. A felsőoktatási intézményekben országosan igényelhető ösztöndíjak mellett az Eszterházy Károly Egyetem számos egyedi ösztöndíj lehetőséget kínál, így például az Eszterházy-ösztöndíjat vagy a Gárdonyi-, illetve a Klebelsberg-ösztöndíjat, melyek akár a teljes tanulmányi időre jelentős anyagi támogatást jelenthetnek hallgatóink számára. Az intézmény korszerű, jól felszerelt kollégiumokkal rendelkezik.

Számos öntevékeny kör várja a leendő hallgatókat, melyek közül mindenki érdeklődési köre szerint választhat: csatlakozhat a Kepes György Szakkollégium, a Roma Szakkollégium munkájához, várja őket a Kortárssegítő és Mentálhigiénés Tanácsadó Iroda és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat is.

A Tittel Pál Könyvtárnak köszönhetően könyvtári szolgáltatásaink online is folyamatosan elérhetőek hallgatóink számára, teljes támogatást biztosítva tanulmányaikhoz. A sportolási lehetőségek köre az Eszterházy Károly Egyetemen szinte kimeríthetetlen, intézményünk több kiemelt csapattal is rendelkezik. A Nemzetközi Kapcsolatok Központjának irodája nyitva áll azok előtt, akik szeretnének tájékozódni és értékes tapasztalatokat gyűjteni, melyeket később a munka világában is kamatoztathatnak. Nyelvvizsga felkészítő tanfolyamokat is hirdetünk, valamint akkreditált nyelvvizsgaközpontok működnek egyetemünkön.

Az Eszterházy Károly Egyetem a kialakult járványhelyzetre azonnal reagálva, minden esetben a hallgatók biztonságát és érdekeit szem előtt tartva alakította az oktatást az idei, kihívásokkal teli évben. Ezt erősítve az Egyetemi Hallgatói Önkormányzattal együttműködve a távoktatás idején is szinte folyamatosak voltak a hallgatói véleményfelmérések.

Ismerjék meg egyetemünket idén rendhagyó módon, online nyílt napjainkon! A decemberi nyílt napot az alábbi oldalon visszanézheti. Korábbi cikkeinkből megismerhetik egyetemünket, képzési területeinket, hamarosan pedig további információkkal jelentkezünk az Eszterházy Károly Egyetemről honlapunkon!


További felvételi tartalmainkért keressék FELVI 2021 menüpontunkat!

Kövessék figyelemmel közösségi oldalainkat is!

Facebook: UniEszterháy – EKE
Instagram: unieszterhazy
TikTok: unieszterhazy


< Vissza