Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Ismerd meg a TTK-t!

Utolsó módosítás: 2020. augusztus 10.

Tarts velünk, ismerd meg az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Karát! Pótfelvételizz hozzánk, válaszd az Eszterházyt!

Eger egyik legszebb panorámát nyújtó részén, az Almagyar-dombon helyezkednek el az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Karának (EKE-TTK) épületei. A kar tevékenysége által érintett tudományterületek a természettudományok (biológia, élelmiszertudomány, fizika, földtudomány, kémia, környezettudomány), az agrártudományok valamint a sporttudomány. A Természettudományi Kar szakjain nappali és levelező tagozaton, több képzési szinten kínálunk továbbtanulási lehetőségeket számodra.

Több évtizede alapított gyűjteményeink (Varázstorony, Hell Miksa Csillagászati Múzeum, Botanikus kerti és üvegházi növénygyűjtemények, Herbárium, Állatgyűjtemény, Ásvány- és kőzettani gyűjtemény) kutatási műhelyként szolgálnak a hallgatók és az oktatók-kutatók számára, gazdagon felszerelt sportlétesítményeink pedig kiváló lehetőséget teremtenek az aktív kikapcsolódásra.

Az oktatást változatossá teszik a képzésekhez tartozó terepgyakorlatok, a szervezett túrák, a szakmai napok és a szakhetek. A kar elhelyezkedéséből adódóan zöld környezetben természetközeli élményekkel is gazdagodnak az itt tanuló hallgatók, miközben Eger belvárosa is könnyen elérhető pár perces sétával.


Jelentkezz a Természettudományi Karra, ha:

  • szeretnél tenni a környezetünkért és élővilágunkért
  • szeretnél már tanulmányaid ideje alatt kutatni és felfedezni
  • érdekelnek az agrár képzések,
  • vagy ha a sport és az egészségvédelem a mindened
  • és szeretnéd csodálatos helyszínen, izgalmas gyakorlatokon elsajátítani a szakma alapjait!

A siker rajtad múlik, de mi mindenben segíteni fogunk!

Az idei pótfelvételi eljárás határideje: 2020.07.30. - 2020. 08. 09. éjfél

Felvételi oldalunk: felvi.uni-eszterhazy.hu

Pótfelvételin induló szakjainkat a Természettudományi Karon ITT találod.

Szőlész-borász mérnöki alapszakunk a pótfelvételi eljárásban állami ösztöndíjas képzésben is indul!


 

  • Alapképzés

A TTK 6 féléves, gyakorlatorientált, többféle specializációval, szakiránnyal rendelkező alapképzéseket kínál a klasszikus természettudományok (biológia, földrajz, kémia, környezettan), agrár szakterület (szőlész-borász és szőlész-borász mérnöki, gyógy- és fűszernövények), valamint a sporttudomány (edző, sport- és rekreációszervezés) területén. A környezettan képzés duális formában is elérhető intézményünkben, melyen az elméleti tudást az egyetemen sajátítják el a hallgatók, gyakorlati tapasztalatokat pedig a partnereinknél szereznek.

>>> A pótfelvételin induló alapképzéseinket megtalálod a felvi.hu oldalán! <<<

  • Osztatlan tanárképzés

A pedagógusképzésben nagy hagyományokkal rendelkező intézményünk osztatlan tanári szakjainak a Természettudományi Kar is otthont ad intézeteiben. Az osztatlan tanárképzésben 10, illetve 12 féléves képzési idővel – nappali és levelező tagozaton egyaránt – általános, illetve középiskolai tanári végzettség szerezhető. A TTK szakjai párosíthatók az egyetem más karához tartozó szakokkal is.

>>> A pótfelvételin induló osztatlan képzéseinket megtalálod a felvi.hu oldalán! <<<

  • Mesterképzés

Rövid ciklusú, 2-4-5 féléves, egyszakos tanárképzéseink: biológiatanár (egészségtan), fizikatanár, földrajztanár, kémiatanár, testnevelő tanár, természetismeret-környezettan tanár. Diszciplináris mesterképzésünk a geográfus szak, amely angol nyelven, illetve duális formában is indul. Országos szinten unikális specializációi a geográfus mesterszaknak az erőforrás- és kockázatelemző, valamint a régiómenedzsment.

>>> A pótfelvételin induló mesterképzéseinket megtalálod a felvi.hu oldalán! <<<

  • Szakirányú továbbképzés

Bármely képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevéllel rendelkezők számára meghirdetett új szakirányú továbbképzési szakunk a térinformatikai asszisztens, amelynek célja a legmodernebb térinformatikai alapismeretek átadása a hallgatók számára. Ezt a képzést levelező tagozaton hirdetjük, önköltséges formában.


Miért az Eszterházy?


„Az Eszterházy Károly Egyetem az eddig itt töltött két évem alatt sokkal többet adott, mint azt valaha gondoltam. Megannyi élményben, barátságban, kihívásban, lehetőségben és természetesen megfelelő szaktudásban volt részem, amikért igazán hálás vagyok! Ezért ha számodra is fontos az, hogy kellőképpen megalapozd az előtted álló jövőt, szívből ajánlom Neked is az egyetemünket!”

Nagy Rajmund, sport- és rekreációszervezés szakos hallgató


Pótfelvételizz az Eszterházy Károly Egyetemre, találkozzunk szeptemberben!
Kövesd intézményünk Facebook és Instagram-oldalát, ismerkedj az Eszterházy-érzéssel!


A 2020-as pótfelvételivel kapcsolatos további tájékoztató cikkünket az alábbi linkeken találod:

- Pótfelvételizz az Eszterházy Károly Egyetemre

- Légy te is eszterházys!

- Ismerd meg a BMK-t!

- Ismerd meg a GTK-t!

- Ismerd meg az IK-t!

- Ismerd meg a PK-t!

Fotók: Balogh Tibor, Kakuk Dániel, Szántó György


< Vissza