Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Ismerd meg a GTK-t!

Utolsó módosítás: 2020. augusztus 10.

Tarts velünk, ismerd meg az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karát! Pótfelvételizz hozzánk, válaszd az Eszterházyt!

Az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara (EKE-GTK) az egyetem három campusán, három képzési szinten, nappali és levelező tagozaton kínál lehetőséget számodra a gazdaság- és társadalomtudományi képzési területhez kapcsolódó ismeretek elsajátítására. Választhatsz üzleti felsőoktatási szakképzéseket, alapképzéseket és mesterképzéseket, sőt egyes alap- és mesterképzéseket angol nyelven is! Az egyetem a gyakorlati képzésekhez két campuson – Egerben és Sárospatakon – tanszállodát, valamint az Egri Campuson tanéttermet is biztosít. A karra jellemző a hallgatóközpontú, gyakorlatorientált oktatás.


Jelentkezz a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karra, ha:

  • szívesen dolgoznál egy vállalat elismert szakembereként, vagy te magad szeretnél később vállalkozó lenni
  • vonz a turizmus és a vendéglátás világa, az üzleti élet
  • szeretnél a régióban és országosan is neves Szociálpedagógia Tanszékünkön tanulni
  • szeretnél tanulmányaid mellett dolgozni és pénzt keresni duális képzéseink valamelyikén, vállalatoktól és oktatóinktól tanulva a szakma alapjait.

A siker rajtad múlik, de mi mindenben segíteni fogunk!

Az idei pótfelvételi eljárás határideje: 2020.07.30. - 2020. 08. 09. éjfél

Felvételi oldalunk: felvi.uni-eszterhazy.hu

Pótfelvételin induló szakjainkat a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon ITT találod.


  • Alapképzések

A kar négy gyakorlatorientált alapképzést hirdet, melyből három a gazdaságtudományi képzési területhez, egy pedig a társadalomtudományi képzési területhez tartozik. A gazdálkodási és menedzsment, az emberi erőforrások, valamint a szociálpedagógia alapszak 7 féléves képzési formában érhető el, melyből egy félév a szakmai tapasztalatszerzést célzó külső helyszínen végzett szakmai gyakorlat. A turizmus-vendéglátás alapképzés esetén a képzési idő 8 félév, mely két féléves szakmai gyakorlatot tartalmaz. Két alapképzési szakon (gazdálkodási és menedzsment; turizmus-vendéglátás) a hallgatók választhatják a duális képzési formát is. Az emberi erőforrások, a gazdálkodási és menedzsment, a turizmus vendéglátás, illetve a szociálpedagógia alapszakjaink idén állami ősztöndíjas formában is indulnak a pótfelvételin is!

>>> A pótfelvételin induló alapszakjainkat megtalálod a felvi.hu oldalán! <<<

  • Felsőoktatási szakképzések

A kar által kínált két alapképzéshez (gazdálkodási és menedzsment, turizmus-vendéglátás) 4 félév képzési idejű felsőoktatási szakképzés is kapcsolódik. A turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzésben turizmus és vendéglátó specializáció közül választhatsz. A felsőoktatási szakképzés elvégzését követően a megszerzett kreditek közel háromnegyede beszámítható az adott szakhoz tartozó alapképzésen történő továbbtanulás esetén!

>>> A pótfelvételin induló felsőoktatási szakképzéseinket megtalálod a felvi.hu oldalán! <<<

  • Mesterképzések

A kar két – vezetés és szervezés és szociálpedagógia – 4 félév képzési idejű mesterképzést kínál az alapfokozattal rendelkezők számára. Szociálpedagógia mesterképzésünk levelező tagozaton állami ösztöndíjas képzésben is elérhető Egerben és Jászberényben is a pótfelvételi eljárásban!

>>> A pótfelvételin induló mesterképzéseinket megtalálod a felvi.hu oldalán! <<<

  • Szakmai tanárképzés

Közgazdásztanári szakképzettség rövid ciklusú képzési formában is szerezhető. 2 féléves képzésre jelentkezhetnek azok, akik diszciplináris mesterfokozattal vagy főiskolai gazdaságismeret-tanár szakos oklevéllel rendelkeznek. A 4 féléves képzést választhatják azok, akik főiskolai szintű vagy alapszakos közgazdász végzettséggel vagy üzleti szakoktató szakképzettséggel rendelkeznek. A közgazdásztanár szak öt specializációval végezhető el: vállalkozási ismeretek; közgazdaságtan; vendéglátás-idegenforgalmi; pénzügy-számvitel és kereskedelem-marketing.

  • Duális képzés

A duális képzési formát az Eszterházy Károly Egyetem mintegy 11 alapszakján és egy mesterszakján választhatod. A duális képzési forma azt jelenti, hogy az egyetemi tanulmányok mellett a kiválasztott cég (duális partnerszervezet) is képez, így a hétféléves képzés alatt folyamatosan gyarapszik a szakmai tapasztalatod és havi rendszerességgel kapsz fizetést is tanulmányaid teljes idejére - függetlenül attól, hogy éppen tanulsz, vagy a cégnél dolgozol! A fizetés mértéke a mindenkori minimálbér összegének legalább 60 százaléka minden hónapban. Akik ebben a képzési formában tanulnak, nagyon jó tapasztalatokról számoltak be, és a munkaadók részéről is pozitívak a visszajelzések. A legfontosabb érv a képzési forma mellett, hogy a duális hallgatók három és fél éves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött, az azonos szakon végzett társaiknál is keresettebb munkaerőként léphetnek ki a munkaerőpiacra!


 Idegennyelvi ismeretek, értékes diploma


A Stipendium Hungaricum Programnak köszönhetően évről évre egyre több nemzetközi hallgató tanul a kar idegen nyelvű alap- és mesterszakjain, de a képzési forma a magyar hallgatók számára is lehetőséget nyújt arra, hogy itthon, mégis nemzetközi környezetben és idegen nyelven végezzék tanulmányaikat. Az üzleti képzések keresettsége stabilitást mutat, hiszen – a statisztikák szerint – a végzettség megszerzése után az elhelyezkedési esélyek és a várható fizetések is nagyon kedvezőek. A kar üzleti szakjainak elvégzésével a végzett hallgatók előtt a lehetőségek széles tárháza nyílik meg a munkaerőpiacon: a megszerzett tudás és kompetenciák birtokában értékes és keresett munkavállalókká válnak, akik már kezdetben is magas fizetésre számíthatnak.


 Miért az Eszterházy?


„Magas szintű képzés családi hangulatban, hallgatóbarát oktatókkal. Az Eszterházy téged vár, ha nem csak egy szeretnél lenni a sok közül. Legyél te is közgazdász és lépj be számtalan ajtón, amit ez a képzés nyit ki neked!"

Tamás Anett, elsőéves turizmus-vendéglátás szakos hallgató

„Két évet töltöttem gazdaságinformatikus szakon, és most egy éve vagyok gazdálkodási és menedzsment szakon. A három év alatt nemcsak én, hanem minden ismerősöm ezen a karon hálás a tanárainak, akik a tananyag mellett igyekeztek a szakmai tudásukat is átadni nekünk. A szakmai gyakorlat elvégzésére rengeteg lehetőség van Egerben, ahol az EKE-s hallgatókat nagyon szeretik, és a szak elvégzése után sokaknak munkát is ajánlanak. A hallgatói élet sem mellékes, amit az EKE kínál!"

Kapczáth Milán, gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató


Pótfelvételizz az Eszterházy Károly Egyetemre, találkozzunk szeptemberben!

Kövesd intézményünk Facebook, Instagram-oldalát és a TikTok- oldalunkat, és ismerkedj az Eszterházy-érzéssel!


 

A 2020-as pótfelvételivel kapcsolatos további tájékoztató cikkünket az alábbi linkeken találod:

- Pótfelvételizz az Eszterházy Károly Egyetemre

Légy te is eszterházys!

Ismerd meg a BMK-t!

Ismerd meg az IK-t!
Ismerd meg a PK-t!
Ismerd meg a TTK-t!


Fotók: Balogh Tibor, Kakuk Dániel 


< Vissza