Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Ismerd meg a BMK-t!

Utolsó módosítás: 2020. augusztus 10.

Tarts velünk, ismerd meg az Eszterházy Károly Egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Karát! Pótfelvételizz hozzánk, válaszd az Eszterházyt!

Az Eszterházy Károly Egyetem egykori Bölcsészettudományi Kara 2018-ban változtatta meg nevét Bölcsészettudományi és Művészeti Karra (EKE-BMK), ezzel is hangsúlyozva azt a magas szintű, országosan is elismert művészeti képzést, amely a karon működik. A képzések helyszíne Eger. A kar nappali és levelező tagozaton, négy képzési szinten kínál továbbtanulási lehetőséget számodra!


Jelentkezz a Bölcsészettudományi és Művészeti Karra, ha:

  • szeretnél olyan tanár lenni, aki modern szemléletével biztosan a diákok kedvence lesz, ráadásul Eger egy iskolaváros, ahol biztosan megtalálod a helyed
  • szeretnél újságíró, műsorvezető lenni, vagy ha imádod a filmeket és szívesen dolgoznál a szakmában
  • arról álmodsz, hogy egyszer saját kiállításod lehet
  • a színpadon képzeled el magad, szeretnéd elindítani zenei karriered.

A siker rajtad múlik, de mi mindenben segíteni fogunk!

Az idei pótfelvételi eljárás határideje: 2020.07.30. - 2020. 08. 09. éjfél

Felvételi oldalunk: felvi.uni-eszterhazy.hu

Pótfelvételin induló szakjainkat a Bölcsészettudományi és Művészeti Karon ITT találod. 

  • Felsőoktatási szakképzés

A kar 4 féléves képzési idejű felsőoktatási szakképzési szakja a televíziós műsorkészítő szakképzés, amelyen nappali és levelező tagozaton is végezhetitek tanulmányaitokat.

  • Alapképzés

A kar 6 féléves alapképzéseket kínál mind a bölcsészettudományban, mind a művészeti képzésben, nappali és levelező tagozaton. A kar bölcsészképzési, pótfelvételin induló alapszakjai az anglisztika, a germanisztika és a történelem. A művészeti képzésben választható a tervezőgrafika, a képalkotás – festészet és grafika szakiránnyal, illetve természetművészet specializációval, valamint mozgóképkultúra és média szakiránnyal. Művészeti képzési szakjainkhoz tartozik a kommunikáció és médiatudomány.

>>> A pótfelvételin induló alapszakjainkat megtalálod a felvi.hu oldalán! <<<

  • Osztatlan tanári szakok

Az osztatlan tanárképzésben 10, illetve 12 féléves képzési idővel – nappali és levelező munkarendben egyaránt – általános, illetve középiskolai tanári végzettséget szerezhetsz. A BMK szakjai párosíthatók az egyetem más karához tartozó szakokkal is!

>>> Pótfelvételin induló, osztatlan tanárképzési szakjainkat megtalálod a felvi.hu oldalán! <<<

  • Osztatlan szak (nem tanári)

Osztatlan képzésben, 10 féléves képzési idővel, kizárólag nappali tagozaton, okleveles grafikusművész végzettséget szerezhetsz.

  • Mesterképzés

Egyetemi szintű, mesterfokozatot tanúsító oklevelet a pótfelvételi eljárásban a 4 féléves képzési idejű fordító- és tolmács, nemzetközi tanulmányok és tervezőgrafika szakokon szerezhetsz. Levelező munkarendben 2, 4, 5 félév alatt szerezhetsz újabb tanári képesítést, ha már van diplomád!

>>> A pótfelvételin induló, mesterképzési szakjainkat megtalálod a felvi.hu oldalán! <<<

  • Szakirányú továbbképzés

A diplomával már rendelkezők számára szakirányú továbbképzéseket is indítunk. E szakokat levelező tagozaton hirdetjük. Szakirányú továbbképzéseinről bővebben ITT olvashatsz!


Hallgatói élet


Rendkívül változatos a hallgatói élet a BMK-n: koncertek, kiállítások, slam poetry estek, szakmai rendezvények és tanulmányi kirándulások várnak, ha az Eszterházyt választod!

A kar oktatói munkájához az utóbbi években sok fiatal, tudományos fokozattal rendelkező, s a tudományos pályán már komoly előrehaladást mutató kolléga csatlakozott. A BMK-n családias a hangulat és jó a kapcsolat oktatók és hallgatók között. Az intézet oktatói különös figyelmet fordítanak a hallgatók intézményen kívüli szakmai megjelenésére is. A tanterv részét képezi a különféle országos, illetve nemzetközi versenyeken, pályázatokon és kiállításokon való részvétel, melyeken hallgatóik eredményesen szerepelnek. Szakmai kapcsolatot építettek ki számos hazai, határon túli, európai és távol-keleti oktatási és művészeti intézménnyel.


 Miért az Eszterházy?


„Talán kicsit elfogult vagyok a karommal kapcsolatban, de mégis bátran merem ajánlani mindenkinek! Mindenkinek, aki elszántan szereti és műveli a kultúrát, a művészetet, szeretné értékes ismeretekkel bővíteni a látókörét, ami nagy eséllyel nemcsak hazai, de nemzetközi sikerekhez is vezethet. Az oktatók szakmai felkészültsége, emberi hozzáállása, a közösség, az egyetem atmoszférája... Nem is sorolom, tudom, hogy ott vagyok, ahol lennem kell! :)"

Baranyi Fanni Zsófi, elsőéves képalkotás, mozgóképkultúra- és média szakos hallgató

„Az Eszterházy Károly Károly Egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Karát ajánlom mindazoknak, akik fogékonyak a humán tudományterületekre és természetesen a művészetekre. Kiváló szakmai tudással rendelkező pedagógusok, és remek hangulat várja a hozzánk jelentkezőket!"

Rump Tímea, végzett magyar-etika osztatlan tanári szakos hallgató

„Ha azt kérnék tőlem, foglaljam össze két szóban milyen az egyetemünkön a BMK, azt felelném: humánum és hatékonyság. Minőségi oktatás és kollektív támogató közösség!

Gáspár Sándor, történelem és etika osztatlan tanári szakos hallgató


 Pótfelvételizz az Eszterházy Károly Egyetemre, találkozzunk szeptemberben!

Kövesd intézményünk FacebookInstagram-oldalát és a TikTok- oldalunkat, és  ismerkedj az Eszterházy-érzéssel!


 A 2020-as pótfelvételivel kapcsolatos további tájékoztató cikkünket az alábbi linkeken találod:

Pótfelvételizz az Eszterházy Károly Egyetemre

Légy te is eszterházys!

- Ismerd meg a GTK-t!
- Ismerd meg az IK-t!
- Ismerd meg a PK-t!
- Ismerd meg a TTK-t!


Fotók: Balogh Tibor, Berán Dániel, Kakuk Dániel 


< Vissza