Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Hallgatóink és oktatóink nemzetközi projektben

Utolsó módosítás: 2020. július 13.

Tizenöt angol nyelv és kultúra tanára szakos hallgatónk teljesítette sikeresen az Online Educational Initiatives: International Cooperation 2020 elnevezésű nemzetközi kurzust.

Az Online Educational Initiatives: International Cooperation 2020 négy felsőoktatási intézmény: a Kibbutzim College of Education, Technology and Arts, Tel Aviv, University of Kassel, Németország, Ono Academic College, Kiryat Ono, Izrael, Eszterházy Károly University, Eger közös kurzusa volt 2020. április 21. és június 23. között.

Az Eszterházy Károly Egyetemről Dr. K. Nagy Emese és Majorosné Kovács Györgyi voltak a nemzetközi oktatói team tagjai. Mind az oktatók és mind a hallgatók számára rendkívül értékesnek és hasznosnak bizonyult a közös munka, melynek elsődleges célja új, innovatív oktatási lehetőségek megteremtése volt. Az online kurzus során a résztvevők a Zoom alkalmazás lehetőségével heti rendszerességgel találkoztak, folyamatos kollaboratív munkát végeztek a Moodle e-learning felületen, mind elméleti és gyakorlati képzésben vettek részt, illetve a négy egyetem hallgatói kisebb multikulturális csoportokban önállóan is dolgoztak az általuk választott témákban, mely eredményeként saját weboldalakat hoztak létre és munkájukat a kurzus végén online konferencián mutatták be.

Innovatív, multikulturális, interaktív. Ezek a szavak jellemzik leginkább a négy egyetemen zajló közös munkát. A kiváló szakmai és nyelvgyakorlási lehetőség mellett alkalom adódott arra, hogy a résztvevők megismerkedjenek különböző kultúrákkal, barátságokat kössenek külföldi hallgatókkal, illetve a csoportban való együttműködés gyakorlása is fontos szerepet játszott. A kurzus teljesítéséről a hallgatók oklevelet kaptak. 

Bízunk benne, hogy a következő tanévben is lesz lehetőség a nemzetközi kurzus indítására, és szeretnénk erősíteni a partneregyetemekkel való együttműködést.

 

 

 


< Vissza