Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Algoritmusból képzőművészet

Utolsó módosítás: 2020. július 21.

Az eddigi legteljesebb hazai Vera Molnár - kiállítás nyílt meg a Modemben, melynek kurátora Dr. Süli-Zakar Szabolcs tanszékvezető egyetemi docens, intézményünk oktatója. A megnyitón rendhagyó matematika órát tartott Dr. Hoffmann Miklós, egyetemünk tanára, az Informatikai Kar dékánja.

A több mint 70 éve Párizsban élő magyar képzőművész, Molnár Vera a számítógépes művészet úttörője, aki az esztétikai alapokra helyezett algoritmikus műalkotás alapjait fektette le. Számítógép használatával már a hetvenes évektől olyan alkotásokat hozott létre, amelyek nem személytelen, rideg művek, hanem emberközeliek, hiszen ott van mögöttük a művész maga, gazdag képzelőerejével és fáradhatatlan kísérletező kedvével.

A debreceni MODEM-ben nyílt tárlat az eddigi legteljesebb hazai Vera Molnár-kiállítás, mely az életmű valamennyi állomását érinti. Kurátora intézményünk oktatója, Dr. Süli-Zakar Szabolcs tanszékvezető egyetemi docens.

A megnyitón egyetemünk oktatója, Dr. Hoffmann Miklós dékán tartott rendhagyó matematika órát a résztvevőknek. A rendhagyó óra után kerekasztal-beszélgetésen vettek részt a műveket felajánló gyűjtők és intézményünk oktatói.

Szöveg és fotók: Vass Judit


< Vissza