Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Fergeteges sportnap az egyetemen

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 24.

Szinte megszámlálhatatlan sportprogram, rengeteg érdeklődő, köztük oktatók, dolgozók és hallgatók mozdultak egyszerre az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján.

Már a reggeli órákban is nagy volt az érdeklődés a sportprogramok iránt a Líceum udvarán és a megújult Eszterházy téren egyaránt. Volt miből válogatnia a negyedik egyetemi sportnapra ellátogatóknak: negyvenféle sportlehetőséget próbálhattak ki csak az egri helyszínen, de a sportnaphoz az egyetem gyöngyösi, jászberényi és sárospataki campusa is csatlakozott további programokkal.

A napot jótékonysági közösségi futással nyitották, melyen az intézmény sportcsapatai is képviseltették magukat.

– Mindegyik programnak az a célja, hogy felhívjuk a figyelmet a mozgás örömére, és lehetőséget nyújtsunk kipróbálni akár új sportágakat is – nyilatkozta Herpainé Lakó Judit szervező. Idén érdekes játékeszközökkel a Decathlon is csatlakozott a rendezvényhez, tovább színesítve a kínálatot.

Falmászás, birkózás, utcai foci, a színpadon számos mozgásos bemutató közül választhattak a sportolni vágyók. Bemutatót tartott többek között Péntek Enikő, országszerte elismert aerobicoktató. Mindenki előtt nyitott volt tehát a lehetőség, hogy megtalálja az érdeklődési köréhez leginkább közel álló területet.

Csatlakoztak a rendezvényhez az egyetemen található intézetek, egységek is, így például a Tittel Pál Könyvtár, a Főegyházmegyei Könyvtár is mozgáshoz kapcsolódó feladatokkal készült ezen a napon.

Képviseltette magát a programok sorában a tudományok területe is: az Új Pedagógiai Szemlének idén jelent meg az első olyan különszáma, mely a mindennapos testnevelés kérdéseivel foglalkozik – ezt is bemutatták a sportnapon.

A délutáni közönségtalálkozókra olyan elismert sportolók fogadták el az egyetem meghívását, mint Fodor Rajmund vagy Erdei Zsolt. Nem maradt el a jótékonykodás sem: idén a Papamaci Árvái Alapítványnak szerveztek gyűjtést. Ezzel, mint Herpainé Lakó Judit fogalmazott, szeretnék felhívni a figyelmet az állatvédelemre, a tudatos állattartásra is.

A Vöröskereszttel együttműködve véradást is szerveztek, mely a korábbi évek sportnapjain is sikeres volt, hiszen tavaly több mint hetvenen adták vérüket a jó cél érdekében.
– Az intézmény vezetése számára kiemelten fontos a munkatársak egészségének védelme. Dolgozói szűrővizsgálatokra, jógára, gerinctréningre is vártuk őket ezen a napon – hangsúlyozta a szervező.

Az egyetem kapuja a város óvodái, iskolái számára is nyitott volt, ők is szép számmal vettek részt a sportprogramokon.

Herpainé Lakó Judit kiemelte: a sportszakos hallgatók nélkül a rendezvény nem jöhetett volna létre, számukra ez évről-évre egy meghatározó gyakorlati lehetőség.

 

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza