Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Felvételi eredményeink

Utolsó módosítás: 2020. július 24.

Az Eszterházy Károly Egyetemre 1822 hallgató nyert felvételt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Oktatási Hivatal és a felsőoktatási intézmények közreműködésével 2020. július 23-án meghatározta a 2020 szeptemberében induló képzések felvételi ponthatárait.

Az Eszterházy Károly Egyetemre a közel 4600 jelentkezőből 1822 hallgató nyert felvételt. A felvettek 88 százaléka állami ösztöndíjas képzésben kezdheti meg tanulmányait. 1325-en Egerben, Jászberényben 105-en, Sárospatakon 59-en iratkozhatnak be szeptemberben. A Gyöngyösi Károly Róbert Campus 343 új elsőévesre számíthat. Bár ők is az Eszterházy Károly Egyetemre jelentkeztek és nyertek felvételt, de egy tavaszi törvény módosítás alapján a Szent István Egyetemen létesíthetnek hallgatói jogviszonyt.

Az Eszterházy Károly Egyetemre nappali tagozatra nyertek felvételt többen: összesen 945-en tanulhatnak ebben a munkarendben, míg levelező tagozaton 877-en. A felvett hallgatók létszáma a karok között egyenletesen oszlik meg. A legtöbben anglisztika, programtervező informatikus alapszakra, óvodapedagógus, edző szakokra, illetve a képalkotás alapszak mozgóképkultúra és médiaismeret szakirányára nyertek felvételt.

Idén először hirdette meg intézményünk gyöngyösi képzési helyszínnel az egyetem által létesített gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzést. A képzés iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés, így várhatóan az egri képzési helyen is elindulhat a szak levelező tagozatos formában.


 Azok, akik nem nyertek felvételt az általános felvételi eljárásban vagy nem is jelentkeztek, pótfelvételi eljárásban jelentkezhetnek az egyetem által meghirdetett képzésekre a felvi.hu oldalon történt regisztrációt követően. Pótfelvételi információinkkal hamarosan jelentkezünk oldalunkon!


Felvett hallgatóink számára fontos információk olvashatók felvettek.uni-eszterhazy.hu oldalunkon!


 Közösségi oldalaink:

Facebook: UniEszterházy - EKE
Instagram:
unieszterhazy
TikTok:
unieszterhazy


< Vissza