Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Eszterházy SC: elstartolt a nyári munka

Utolsó módosítás: 2020. július 21.

Tizenkilenc játékossal, felmérésekkel, ismerkedéssel és edzéssel kezdte héthetes nyári felkészülését az Eszterházy SC felnőtt együttese.

Azt, hogy mennyire is komoly változások történtek az elmúlt szezonhoz képest az Eszterházy SC felnőtt csapatánál, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a nyári felkészülés legelső napján több olyan momentumra is sor került, amire egyébként már régen nem volt példa.

A bemutatkozás persze minden első nyári edzés szerves része, ám olyan mértékű játékosmozgásra, mint amilyen idén történt, már valóban régen nem volt példa. És akkor még nem is beszéltünk az új stábtagokról, hiszen belőlük is akadt nem egy. Mindennek tükrében nem csoda, hogy kissé szokatlan hangulat uralkodott a társaság főhadiszállásaként funkcionáló Eszterházy-csarnokban, de nincs is ezzel gond, pontosan így van rendjén ilyen változások vonatkozásában.

Az ismerkedést több részre bontotta az új vezetőedző, Zsadányi Sándor, aki jómaga is több emberrel fogott kezet bemutatkozandó, kihasználva az első személyes találkozást. A délelőtti, adminisztratív jellegű „kérdezz-felelek" után, több kisebb csoportban pszichikai felmérés szerepelt a programban, majd a szintén több csoportban elfogyasztott ebédet követően, jöhetett a szezon első „törzsi gyűlése". Mindezt az újjáalakuló stáb külön egyeztetése előzte meg.

A szerkezeti struktúra a több távozó ellenére sem változott, ugyanakkor az új munka kezdete, bizonyosan ad majd mindenki számára néhány hetet, mire gördülékenyen megy majd minden a maga módján. A lányok előtt mutatkozott be mindenesetre a felnőtt csapat új technikai-vezetője, Csapó Péter, aki munkáját Juhász Kristóf utánpótlás technikai-vezető, és egyben új létesítményvezető segíti majd. A szakmai felkészítésben Zsadányi Sándornak az előző évekből ismert Varga Imre erőnléti edző lesz a jobbkeze, valamint a klubnál nyolcadik idényét elkezdő masszőr, Fábián Gábor.

A bemutatkozó mondatokat követően, még maradt egy kis idő a szezon első hivatalos edzéséig, amelyen aztán már mindenki sportfelszerelésben várta a rajtot. A bemelegítést Varga Imre vezényelte le az év eleji térdműtétje után továbbra is sérült Csomós Annát leszámított tizenkilenc fős keretnek, majd újabb felmérések következtek. Először az úgynevezett „yoyo" állóképességi futás fárasztotta ki a lányokat, majd egy kis pihenő után következett a Leányka úti rekortán atlétika pályán teljesítendő penzum.

A hétfői program zárásaként foci szerepelt, már ismét a csarnokban, hogy aztán nagyot fújva mindenki kijelenthesse, az első nap ezzel véget ért. Hátravan még ebből öt, és további hat hét, a nyári felkészülés ugyanis a szeptember 13-i hétvégéig összesen héthetes periódusból áll. Alighanem kőkemény melóval...

Írta: Fenyves Balázs/http://eszterhazysc.hu/

Fotók: Balogh Tibor


< Vissza