Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Eszterházy Körkép: válogatás a hét eseményeiből

Utolsó módosítás: 2018. február 14.

Ismét jelentkezik a Líceum Televízió heti magazinműsora.

A Líceum Televízió Eszterházy Körkép című műsorának kezdetén Kalóné Szűcs Erzsébet, az Oktatási Igazgatóság vezetője beszélt többek között a felsőoktatási felvételiről, melynek nagyon fontos határideje a február 15-e. Elmondta: az egyetem mind a négy campusán, két alkalommal – decemberben és januárban - is szerveztek nyílt napokat abból a célból, hogy a felvételiző diákokat széles körben tájékoztassák az egyetem képzési kínálatáról.

Az ösztöndíjlehetőségekről is szót ejtett, így például a Klebelsberg, a Gárdonyi és az Eszterházy-ösztöndíjakról. Ezekkel a tanárképzésben részt vevő és a helyben tanuló fiatalokat támogatják.

Úgy fogalmazott: az eddigi évek tapasztalatait is fölülmúlóan jó hangulatú és összefogott társasággal volt jelen az egyetem a kiállításon, így bízik a beiskolázási sikerekben. Az Eszterházy Körkép adásából az is kiderült, hogy az egyetemet roadshow-kon is népszerűsítették.

Az Eszterházy Körkép második felében az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájának általános iskolák számára szervezett országos vizuális versenyéről, az „Ez csak a látszatról" számolt be. A pályázatokból összeállított kiállításon járt a Líceum Televízió stábja – melyen száztíz alkotás kapott helyet - , ahol szervezővel és nevezővel is beszélgettek. A tárlat március végéig látogatható a Forrásban.

A későbbiekben Bíró Balázzsal, az Eszterházy Károly Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökével beszélgettek egyebek mellett a beiskolázási programban vállalt feladataikról, majd a tavaszi félévre szervezett programjaikról. Kiemelte az Eszterházy Csillaga tehetségkutatót, melyre már szép számmal jelentkeztek fiatalok. A nagyszabású rendezvények sorát gyarapítja a Tánc Ramazúri is. A beszélgetésből nem maradhatott ki a C* épület, amely, mint azt Bíró Balázs megfogalmazta: hiánypótló az egyetem életében. HÖOK közgyűlés is lesz február utolsó hétvégéjén, amit a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson szervezhetnek meg. Bíró Balázs örömmel számolt be arról, hogy a hallgatói önkormányzatnak már futball csapata is van, az EKE-EHÖK Szihalom, mely március elején egy hatalmas ünnepség keretei között mutatkozik be.

Zárásképp a Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból programról számolt be a Líceum Televízió Körkép műsora. Idén 121 pályamunka érkezett a felhívásra, melyek közül 91-et elő is adhattak a diákok a Líceumban.

 


< Vissza