Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Elstartolt az EKF 2023

Utolsó módosítás: 2018. január 03.

Karácsony előtt útnak indult az EKF 2023 pályázat annak reményében, hogy Eger Európa Kulturális Fővárosa lehet 2023-ban. A pályázat megalkotásában az egyetem két oktatója: Verók Attila és Csontó Lajos is részt vett, de ugyancsak egyetemünkön oktat a pályázat művészeti igazgatója, Koltai Lajos is.

Kapcsolj a kultúrára! – ez a szlogen hatja át az EKF 2023 pályázatot, melynek leadási határideje 2017. december 20-a volt. Az Európai Unió döntése szerint 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa címet Magyarország és Nagy-Britannia egy-egy települése nyerheti el. Az egri projekt arculati terve az Eszterházy Károly Egyetem Média és Design Tanszékének munkája, Appel Sebastian harmadéves hallgató tervei a csillagmotívumra helyezték a hangsúlyt.

A pályázat művészeti vezetője Koltai Lajos operatőr, rendező, intézményünk oktatója. A projekt anyagának összeállításában még egyetünk két oktatója vett részt: a képzőművészeti csoportot vezeti Csontó Lajos, Munkácsy-díjas képzőművész, a Vizuális Művészeti Intézet tanszékvezetője és dr. Verók Attila, a Kulturális Örökség és Művelődéstörténeti Tanszékének docense.
Az ünnepek előtt debütált a pályázat filmje is, mely itt nézhető meg.

Az egri eseményeket követhetik a pályázat Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/2023eger/

 


< Vissza