Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Elbúcsúztak az egyetemtől a végzett hallgatók

Utolsó módosítás: 2018. július 07.

Az Eszterházy Károly Egyetemen Gyöngyösi Károly Róbert Campusán 308 hallgató fejezte be tanulmányait a tavaszi félévében.

Összesen 185 hallgató vette át oklevelét, tanúsítványát a gyöngyösi campuson. Az ünnepség Dr. Bujdosó Zoltán köszöntőjével kezdődött, aki a végzős magyar és nemzetközi hallgatóktól búcsúzott.

Ezt követően az ünnepi Szenátus-Ülés résztvevőit Bódi László: Quimby – „Most múlik pontosan" című dalával köszöntötte Veress Éva és Czakó András, a KáRó Színkör két tagja.

Az ünnepségen „Hallgató a Tudományért" elismerést kapott Sáfár Dániel gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök alapszakos hallgató, valamint „Hallgató a Hallgatóért" kitüntetést vehetett át Lénárt Dóra, mezőgazdasági mérnök hallgató. Az elismeréseket Dr. Liptai Kálmán, az egyetem rektora és Dr. Fodor László, az Agrár és Vidékfejlesztési Kar dékánja adta át.

Hagyomány szerint a végzősök átadták az iskola zászlaját az alsóbb évfolyamosoknak, majd Dr. Bujdosó Zoltán rektorhelyettes előtt fogadalmat tettek végzettek.

A gyöngyösi felsőoktatás történetében második alkalommal adtak át Aranyokleveleket azoknak a hallgatóknak, akik több mint ötven évvel ezelőtt szereztek oklevelet jogelőd a intézményben, a gyöngyösi Felsőfokú Mezőgazdasági Technikum okleveles szőlőtermesztési és okleveles zöldségtermesztési szaktechnikus szakán. Idén 41-en vehettek át Aranyoklevelet.

Az Eszterházy Károly Egyetem Agrártudományi és Vidékfejlesztési Karán, valamint Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán megszerzett okleveleket és tanúsítványokat Dr. Liptai Kálmán, Dr. Bujdosó Zoltán, Dr. Csáfor Hajnalka és Dr. Fodor László adták át a végzett hallgatók számára. Az idei évben 8 nemzetközi hallgató is átvehette oklevelét az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán.

A búcsúzó hallgatókat és az aranydiplomásokat a KáRó Színkör köszöntötte „Always look on the bright side of life" című dallal, majd Dés László: „Mi vagyunk a Grund" című dalát hallgathatták meg a jelenlévők.
Nagy Gabriella vezetés szervezés mesterképzésben végzett hallgató köszönt el az intézménytől valamint Gyöngyös városától hallgatótársai nevében, majd visszaadta a város kulcsait Hiesz György polgármesternek, aki az ünnepség zárásaként útjukra bocsátotta végzős hallgatókat.
Végezetül Majd Hammoudeh külföldi hallgató búcsúzott az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusától.

Fotó: Szántó György, Lazányi Gergely, Unghváry Tamás

Szerző: Unghváry Tamás

Az Oklevélátadó Díszünnepélyről készült fotók a Gyöngyösi Károly Róbert Campus Facebook-oldalán tekitnthetőek meg.


< Vissza