Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Egyetemünkre is ellátogatott az ABRUEM

Utolsó módosítás: 2018. július 04.

Az Eszterházy Károly Egyetemre is ellátogatott az ABRUEM szervezet. A huszonöt brazil rektor a várossal, az egyetemmel is megismerkedhetett.

A Líceumban szerdán dr. Liptai Kálmán rektor köszöntötte a brazil szervezet tagjait. Elsőként a brazil futball gyermekkori szeretetére emlékezett vissza, mellyel kifejezte nagyrabecsülését is a nemzet meghatározó sportága iránt. Köszöntőjéből kiderült, hogy néhány évvel ezelőtt a Tudás határok nélkül (Science without border) programnak köszönhetően több brazil hallgató érkezett egyetemre.

Dr. Liptai Kálmán megköszönte a rektoroknak, hogy az Eszterházy Károly Egyetemre – Magyarország egyik meghatározó és elismert egyetemére – is ellátogattak országban tett körútjuk során.

Taylerné Tóth Katalin, a Nemzetközi Kapcsolatok Központjának vezetője elárulta, hogy a szervezet tizenegy magyar egyetemet látogatott meg. Rövid prezentációjában ízelítőt adott a delegációnak az egyetem oktatói, kutatói és hallgatói életéből is.

Felkért egy a brazil szervezettel tartó, korábban az egyetemen tanuló brazil hallgatót is arra, hogy meséljen itt szerzett élményeiről. Carlos elmondta: Eger közel került a szívéhez, hisz szülővárosának is hasonló a stílusa, hangulata. Szimpatikus volt számára az is, hogy elméleti és gyakorlati oktatás kéz a kézben jár az egyetemen. Motivációját és lelkesedését fiútestvérének is átadta, aki hamarosan szintén pályázik azért, hogy az Eszterházy Károly Egyetemen tanulhasson.

Az intézmény néptánccal tarkított prezentációját követően az ABRUEM és tagjai is bemutatkoztak. Egerben tett látogatásuk délutáni városnézéssel ér véget.

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza