Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Egyetemünk az élvonalban

Utolsó módosítás: 2021. január 04.

Második helyen található a sporttudományi képzések között az EKE TTK Sporttudományi Intézete a HVG friss felsőoktatási rangsorában, de egyéb területeken is van mire büszkének lenni.

A Diploma 2021 kiadványban a HVG az idén is összeállította a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a képzési területek szerinti listákat. A készítők számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Az Eszterházy Károly Egyetem több képzési területen is a legjobbak között található - olvasható az eduline-on.

A sporttudományi képzéseket indító intézmények hallgatói kiválóság alapján a második helyen található az EKE-TTK az ELTE mögött. Ugyancsak második helyen szerepel - holtversenyben a BME VIK-kel és a PPKE ITK-val - egyetemünk az informatikai képzési területen oktatói kiválóság alapján. A pedagógus-képzésterületi rangsorban oktatói kiválóság alapján ötödik az EKE-BMK.

 


< Vissza