Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Egyetemi-, Vállalati Ökoszisztéma Portál indul

Utolsó módosítás: 2021. március 30.

Az Egyetemi Innovációs Osztály felméri az intézmény hasznosítható kompetenciáit, hogy bekösse a gazdasági vérkeringésbe. Az így létrejövő Egyetemi-, Vállalati Ökoszisztéma Portál egyfajta híd is lesz az egyetemi szolgáltatások és a vállalati igények között.

A 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00009 Kutatáshasznosítás, innováció az Eszterházy Károly Egyetemen című pályázat keretében az Egyetem az intézményi innovációs ökoszisztéma eredményorientált működéséhez szükséges folyamatokat, összetevőket kívánja továbbfejleszteni és működtetni.

A projekt egyik fő pillére a kutatáshasznosításhoz kapcsolódó folyamat, továbbá a hatékonyabb adatgyűjtési és adatszolgáltatási tevékenységek fejlesztése. Az Egyetemi Innovációs Osztály ezen feladatok kapcsán kiemelten fontosnak tartja az intézmény hasznosítható kapacitásainak és kompetenciáinak felmérését és jövedelmezőbb bekötését a lokális gazdaságba. A célok elérése érdekében jön létre az Egyetemi-, Vállalati Ökoszisztéma Portál (Neptun felülete), amely a K+F+I eredmények, illetve egyetemi szolgáltatások hatékonyabb kezelését segíti elő.

A tervezett tevékenységek másik fontos pillére a kompetencia, tudás és eszközvagyon piaci hasznosításának dinamizálása, annak érdekében, hogy az egyetem és az üzleti szféra szereplői közötti kutatási, fejlesztési, technológiai és innovációs együttműködések száma tovább növekedhessen. Ennek megvalósításához a Portál publikus felülete létrejön az úgynevezett Innovációs Piactér, hogy a feltérképezett K+F+I kapacitásokat és szolgáltatásokat összekössék a vállalati igényekkel. Az Egyetemi Innovációs Osztály a létrejövő adatbázisra építve kiemelt figyelmet szentel az üzleti szféra szereplői számára kínált szolgáltatások marketing és kommunikációs tevékenységeire is.


< Vissza