Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Dr. Liptai Kálmán újra az MRK alelnöke

Utolsó módosítás: 2018. július 04.

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) június 26-ai tisztújító plenáris ülésén dr. Liptai Kálmánt, egyetemünk rektorát újra megválasztották a testület alelnökének.

Az MRK élére új elnököt választottak dr. Józsa János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorának személyében. A társelnök dr. Borhy László, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem rektora lett, míg alelnöknek dr. Liptai Kálmán mellett dr. Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát választották.

Mint az a Magyar Rektori Konferencia cikkéből kiderül, az Állami Tagozat elnökének ezúttal is dr. András Istvánt, a Dunaújvárosi Egyetem rektorát nevezték ki, a tagozat delegáltja lett dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora és dr. Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora.

Az MRK Magánintézményi Tagozatának elnöke dr. Dietmar Meyer, az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem rektora lett. Az Egyházi Tagozat elnöki posztját dr. Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora töltheti be. Az Egyházi Tagozat dr. Füsti-Molnár Szilvesztert, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektorát delegálta az elnökségbe.

A tisztségviselők mandátuma 2018. július 1-től két évre szól.

 


< Vissza