Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Diplomaosztók a sárospataki és jászberényi campuson

Utolsó módosítás: 2018. július 02.

Az Eszterházy Károly Egyetem sárospataki és jászberényi campusán már átvehették okleveleiket a végzett hallgatók.

A sárospataki Comenius Campuson péntek délelőtt dr. Kelemen Judit főigazgató a végzős hallgatók mellett a jubiláló pedagógusokat is köszöntötte.

Elmondta: ezúttal is tartalmas és eseménydús tanéven vannak túl: mindennapos tevékenységeik mellett elkészítették a német nemzetiségi tanító és óvodapedagógus szakirány akkreditációs dokumentációját, s megtették a szükséges lépéseket azért is, hogy a gyógypedagógia alapszak pszichopedagógiai szakiránya campusukon is elindulhasson. A Comenius Campuson ebben a félévben 115 hallgató fejezte be sikeresen tanulmányait.

A végzett hallgatókat a főigazgató arra kérte: őrizzék szívükben a sárospataki diákévek hangulatát, s adják tovább a szeretetet és a tudást, amit oktatóiktól kaptak. A díszokleveles pedagógusok felé köszönetét fejezte ki pályán eltöltött áldozatos munkájukért.

A végzős hallgatók közül Girhiny Krisztina búcsúzott, Sipos Istvánné pedig a díszokleveles pedagógusok nevében mondott ünnepi beszédet. Végül a kiemelkedő tanulmányi eredményű végzettek elismeréseket vehettek át.

A Jászberényi Campuson szombaton adták át az okleveleket. Elsőként dr. Varró Bernadett főigazgató mondta el ünnepi gondolatait. Az alkalomhoz illő idézeteket nem csak a múlt nagyjaitól, hanem sikeres hallgatóiktól is kölcsönzött. A Jászberényi Campuson 155-en végeztek. Varró Bernadett a végzetteknek azt kívánta, legyenek új munkahelyeiken szeretetteljes hősök, útmutatói, második szülei a gyermekeknek attól függően, hogy egyes élethelyzetek mikor melyik szerepkört kívánják meg tőlük.

Az oklevelek kiosztása előtt számos elismerést és kitüntetést adtak át a kiemelkedő teljesítményű oktatóknak és hallgatóknak. A végzős hallgatók nevében Kriegel Zsófia és Orbán Ágnes búcsúzott. A fogadalomtételt követően átadták a végzettségről szóló okleveleket.

Fotók: Szántó György


< Vissza