Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Digitális átállás: szakmai nap pedagógusoknak

Utolsó módosítás: 2017. november 07.

Egyetemünk Médiainformatika Intézete hosszú évek óta azon dolgozik, hogy mind a pedagógusképzésben, mind a köznevelési intézmények mindennapjaiban a digitalizáció hozzájáruljon a tanulási-tanítási folyamat hatékonyságának növeléséhez.

E misszió egy újabb állomásához érkezett az idei évben, hiszen az ország tankerületei hatalmas érdeklődést mutatnak az olyan szakmai napok iránt, amelyek a digitális átállás oktatási vonatkozását járják körbe, előadások és interaktív bemutatók formájában.

A Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola 57 pedagógusa, valamint az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola 40 pedagógusa vett részt 2017. október 24-én az egész napos szakmai eseményen, melyet dr. Pajtókné dr. Tari Ilona oktatási, képzésfejlesztési és tanulmányi ügyekért felelős rektorhelyettes nyitott meg, aki az intézmény pedagógusképzési portfólióját mutatta be, kiemelt figyelmet szentelve a rövid ciklusú képzéseknek.

Ezt követően Lengyelné dr. Molnár Tünde intézetvezető, a program főszervezője „A kultúrában bekövetkező változás hatása az oktatásra" címmel tartott elődást, amelyet Dr. Racsko Réka „Összehasonlító vizsgálatok a digitális átállás módszertani megalapozásáról" című bemutatója követett, és végül Dr. Antal Péter tanszékvezető „A jövő osztályterme: eszközök és módszerek a 21. század iskolájában" címmel ismertette az aktuális trendeket.

A délután folyamán a Varázstorony látta vendégül a pedagógusokat, amely során a Természettudomány és pályaorientáció a gyakorlatban témában tartott Dr. Murányi Zoltán és Vida József élményközpontú bemutatót.

A nap zárásaként olyan jó gyakorlatokat ismerhettek meg a résztvevők, amelyeket az Eszterházy Károly Egyetem gyakorló iskolájában dolgoztak ki az elektronikus tanulási környezetek kiépítését célzó iskolakísérletek keretében, a Médiainformatika Intézet mentorálásával. A bemutatót Sipos Zsuzsanna, Császi Csaba, Siroki Zsuzsanna pedagógusok tartották.

A szakmai esemény nagy sikerrel zárult, és a jövőben további hasonló rendezvénynek ad otthont az intézményünk, elősegítve ezzel az oktatás digitális átállását.

Fotók: Kakuk Dániel
Hírt küldte: dr. Racsko Réka


< Vissza