Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Bogyólé pályázat: sikeresen szerepeltek hallgatóink

Utolsó módosítás: 2020. október 26.

Idén 16. alkalommal rendezték meg a Bogyólé címke pályázat díjátadóját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen a Graphifest-en.

A vírushelyzet miatt csak szűkebb körben volt látogatható és előzetes regisztrációhoz volt kötött a díjátadó. A Vylyan pincészet már évekkel ezelőtt hagyományt teremtett Bogyólé pályázatával, melyben megmutatkozik a borászat és a design kapcsolata, amire a Vylyan nagy hangsúlyt fektet, tudtuk meg Rudics Mónikától, a Vizuális Művészeti Intézet oktatójától, aki idén a pályázat zsűrizésében is részt vehetett.

– Rendkívül példaértékű az, ahogyan ez a pályázat kinőtte magát és mára már a hazai design-élet szerves része lett. A pályázat 2017-óta nyitott az ország összes tervezőgrafika, illetve művészeti képzései előtt, nemcsak a felsőoktatás, hanem különböző szakképzések előtt is. A fiatal tehetségek évről évre igyekeznek a saját vizuális formanyelvükön megfogalmazni ennek a már ikonikus bornak a frissességét és kirobbanó gyümölcsösségét, mely az évjárat első vörösbora – mesélte Rudics Mónika.

Mónika elárulta: remek munkák születtek, így valóban nagyon nehéz volt a döntés.

– Az egri Média és Design Tanszék (MDT) minden évben nagyon jól szerepel, idén a 3. helyezést Farsang Áron nyerte el, a közönségdíjat pedig Matyis Sára. Mindketten harmadéves hallgatók az Eszterházy Károly Egyetemen. Mellettük több MDT-s hallgató munkája is megtekinthető a kiállításon, mely október végéig látogatható – tudhattuk meg.

Farsang Áron és Matyis Sára egy-egy interjúban bővebben is mesél terveikről és az elért eredményről. A cikkeket hamarosan a Paletta Online-on olvashatja!

Fotók: Vylyan Pincészet, Pál Erik, Szabó Natália Tímea


< Vissza