Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Agria Média 2020 online konferencia

Utolsó módosítás: 2020. október 15.

Az Eszterházy Károly Egyetem Digitális Technológia Intézete 2020. október 7-9-ig szervezte meg az Agria Média 2020 és ICI-16 Információ- és Oktatástechnológiai nemzetközi online konferenciát.

„Az oktatás digitális átállása korunk pedagógiai forradalma” mottóval megrendezett konferencia a korszerű információs és kommunikációs technológia lehetőségeire alapozó módszertani megoldások és elméleti alapokat biztosító kutatások előadásainak biztosított színteret, ahol az oktatási intézmények képviselői mellett a közgyűtjemények országos szereplői is megjelentek előadóként. A 2020-as év egyértelműen egy pedagógiai forradalom éve, ahol a gyakorlati megvalósulás utolérte, sajnos több helyen megelőzte a megfelelő elméleti alapot. A magyarországi konferencia egyik kiemelt küldetése a média és információs műveltség fejlesztése volt az oktatók és tanulók körében.

A konferenciát megelőző workshopon a magyarországi Oktatási Hivatal, a Digitális Pedagógiai és Módszertani Központ, valamint az Eszterházy Károly Egyetem Oktatás 2030 Tanulástudományi Kutatócsoportja és a Digitális Technológia Intézet munkatársai vettek részt. A workshop témája a köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési–értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása című 4 éves munka eredményeinek bemutatása volt. Áttekintésre kerültek a további feladatok, valamint a további felhasználási lehetőségek és közös munka kidolgozása valósult meg.

A konferencia kiemelt témái voltak a pedagógiai kultúra a digitális világban, a digitális eszközök és módszerek beválás-vizsgálata, az innovatív megoldások, jó gyakorlatok megjelenése a közoktatásban, a könyvtárpedagógia, a közgyűjtemények szemléletváltása, digitális pedagógia a felsőoktatásban, információtechnológia, virtuális és kiterjesztett valóság, valamint az e-World. Az előadók a konferencia során 17 szekcióban 65 előadás, két poszter szekció és egy szimpózium keretében mutatták be a legfrissebb kutatási eredményeinket.

A magyarországi előadókon túl Észtországból, Szerbiából, Szlovákiából és Egyiptomból is előadtak a kollégák. A YouTube-on megvalósított online közvetítéseket több, mint 400-an követték. A konferencia zárásában Lengyelné Molnár Tünde, a konferencia elnöke a rendezvényt értékelve elmondta, hogy az esemény elérte a célját, hozzájárult a tudatos technológia használat és az információs műveltség fejlesztéséhez, és egyedülálló módon az egyetem életében először virtuális formában valósult meg.

A Líceum TV riportja az eseményről:

Beszámoló: Lengyelné dr. Molnár Tünde


< Vissza