Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A VMI oktatói a XIV. KAFF-on

Utolsó módosítás: 2019. június 11.

A június 19-23-ig tartó, kétévente megrendezett nemzetközi, kecskeméti animációs filmfesztiválon az egyetem oktatói, hallgatói is részt vesznek.

M Tóth Éva, a Mozgóképművészeti és Kommunikációs Tanszék vezetője a nemzetközi televíziós előzsűri munkatársa volt Aneta Ozorek és Ulrich Gábor társaságában. Erről itt és itt is olvashat.

M Tóth Éva Tranzit című animációsfilmjét a fesztivál versenyprogramjában vetítik. Traub Viktória, a Mozgóképművészeti és Kommunikációs Tanszék mestertanára, több nemzetközi fesztiválon díjazott, s a tavalyi Kritikusok díját is elnyert filmje, a Sellők és Rinocéroszok ugyancsak a versenyprogramban szerepel. Bacskai Brigitta mestertanár (MKT) volt a vágója mindkét alkotásnak, valamint Kondor Attila: Belső könyvtár című versenyfilmjének. Sáry Bánk zeneszerző, egyetemi docens (MKT) Richly Zsolt Luther életét feldolgozó sorozatának zenei arculatán dolgozott. Bárdos Csaba óraadó oktatónk, együttműködő partnerünk, az Ionart Stúdió rendezőjeként jegyzi a Cipelő cicák című versenyfilmet.

A tavalyi év csaknem Oscar-jelölésig jutó magyar, egész estés animációs filmjének, A Ruben Brandt, a gyűjtő-nek (rendezte: Milorad Krstc) volt egyik főmunkatársa Sipos Levente, a Média és Design Tanszék adjunktusa. A film kiemelkedő nemzetközi sikeréhez a tanszék több animáció szakirányos hallgatója is hozzájárult munkájával.

A KAFF-on idén az animációs képzésben részt vevő hallgatóink közül is többen részt vesznek az egyetem és a fesztivál támogatásával. Bízva az értékes szakmai tapasztalatszerzésben, kapcsolatépítési lehetőségekben az egri csapatnak sok sikert, hasznos fesztiválozást kívánunk!

https://kaff.hu/news/show


< Vissza