Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Tehetséggondozásról tanácskoztak

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 23.

Az Eszterházy Károly Egyetemen tartotta konferenciáját a Magyar Tehetséggondozó Társaság (MTT).

Az MTT megalakulásának harmincadik évfordulója alkalmából szervezett konferencián pénteken a Líceum Dísztermében Dr. Illés Boglárka, az EMMI helyettes-államtitkára köszöntötte a résztvevőket. Elmondta: az 1989-ben Szegeden megalakult társaság harminc éve törekszik a minél magasabb szintű tehetséggondozásra.

Habis László, Eger polgármestere szólt a városi ösztöndíjakról, támogatásokról, kifejtette azt is: számos egri diák végez a különféle tanulmányi versenyek élvonalában.

Az, hogy a konferencia Egerbe érkezett, jó üzenet arra, hogy a megyeszékhelyen valami nagyon jó történik – ezt már Dr. Liptai Kálmán, az egyetem rektora mondta köszöntőjében. Úgy fogalmazott: az egyetemen mindenkiben látnak tehetséget, s a hallgatókat elsőként arra tanítják meg, hogy hogyan kérdezzenek, hiszen a kérdésben sokszor már a válasz is megtalálható.

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója a központ működését, munkáját mutatta be röviden a megnyitón, kiemelt figyelmet szentelve a tehetséggondozásban végzett munkájukra.

A kétnapos konferencián a tehetséggondozás törekvéseit, lehetőségeit mutatták be az előadó szakemberek.

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza