Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A magyar nyelvvel, kultúrával ismerkednek

Utolsó módosítás: 2019. augusztus 07.

Első alkalommal várta az érdeklődőket magyar, mint idegen nyelv kurzusra az Eszterházy Károly Egyetem.

Finn, cseh, horvát, német, kínai és kolumbiai résztvevője is van az Eszterházy Károly Egyetem első magyar, mint idegen nyelv kurzusának. A kéthetes tréningen kezdő és haladó csoportokban tanulhatja a magyar nyelvet – nemcsak tanórai keretek között – a 14 jelentkező.

A program megnyitóján köszöntötte őket Taylerné Tóth Katalin, a Nemzetközi Kapcsolatok Központjának vezetője, majd Dr. Liptai Kálmán, az egyetem rektora.

A rektor betekintést nyújtott számukra a korba, melyben Eszterházy Károly egyetemet álmodott. Kifejtette: a 21. század egyetemeinek kiemelt feladata a nemzetköziesítés, s az elmúlt években az Eszterházy Károly Egyetem sokat tett ez érdekében. Kína, Indonézia, Bordeaux és Linz: csak néhány egyetemet említett azok közül, melyekkel stratégiai együttműködése van az intézménynek vagy közös képzés előkészítése zajlik.

Úgy fogalmazott: Eszterházy álma egy európai egyetem létrehozása volt, s jelenleg is ezen dolgozik az intézmény. Hozzátette: az, hogy a magyar nyelvet, a magyar kultúrát ismertethetik meg külföldi hallgatókkal, különösen kedves feladat.

A megnyitón a résztvevők megismerhették oktatóikat, láthattak egy rövid bemutatót a városról és az egyetemről, majd ők is bemutatkoztak – többen már magyar nyelven.

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza