Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A Komplex Alapporgramról ír a Modern Iskola

Utolsó módosítás: 2021. április 07.

Az Eszterházy Károly Egyetem által kifejlesztett Komplex Alapprogram díjmentes pedagógus-továbbképzéseiről illetve szolgáltatáscsomagjáról ír a Modern Iskola oktatási szakportál.

A portál röviden bemutatja a Komplex Alapprogram filozófiáját, és röviden ismerteti az oktatási keretrendszer lényegét, miszerint: „ez egy olyan innovatív oktatási keretrendszer, amelynek célja, hogy az eltérő képességekkel, szociális háttérrel és motivációval rendelkező tanulók heterogén csoportokat alkotva – egymástól is tanulva – vegyenek részt a tanulási folyamatban. Továbbá, az élménypedagógia leghatékonyabb módszerei kerülnek adaptálásra, hogy valóban élmény legyen a tanulás és a tanítás is!"

Írnak továbbá a program szakmai támogatórendszeréről, melynek célja, hogy a pedagógus-továbbképzések és a szakmai kiadványok, segédanyagok rendelkezésre bocsátása mellett szakmailag is támogassa az intézményvezetőket, valamint a pedagógusokat. A képzéseket a pedagógusok jelenleg távoktatásos formában tudják elvégezni egy 14 napos ciklusban, egyéni időbeosztással. A képzés elvégzése nem jelent semmilyen kötelezettséget sem a pedagógusoknak, sem az intézményeknek, mert nem szükséges beépíteni a tanév rendjébe a programot, ellenben annak részelemeit is alkalmazhatja az iskola.

A teljes cikk itt olvasható: Modern Iskola


< Vissza