Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A duális képzést népszerűsítették

Utolsó módosítás: 2019. január 31.

Duális Felsőoktatási Fórumra invitálta a gimnazista fiatalokat a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvényen az Eszterházy Károly Egyetem képviselői is jelen voltak, bemutatták a duális képzésben rejlő lehetőségeket.

A programot idén két városban: Egerben és Gyöngyösön is megszervezték. Az egri helyszínen, az Agria Tiszk épületében kedden a kiállítók sorában megjelentek felsőoktatási intézmények és cégek egyaránt. A résztvevőket a rendezvény kezdetén dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte. Beszédében kifejtette, a rendezvény célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek választási lehetőségeikkel, s a cégek is találjanak megfelelő munkaerőt, hiszen ez határozza meg a megye jövőjét. Elmondta: a fiatalok számára nehéz lehet a döntés, hiszen számos lehetőség áll előttük, ám ha megtalálják a megfelelő képzést és munkakört, szakmai tudással, gyakorlattal, s egy biztos munkahellyel megalapozhatják jövőjüket. Ezt a célt szolgálta a fórum.

A fiatalokhoz szólt Papp-Kormos Éva, az egri polgármesteri hivatal irodavezetője is. Számukra a munkahelyválasztás fontosságát hangsúlyozta, és úgy fogalmazott: Eger egy élhető város, mely számít a fiatalokra.

Az Eszterházy Károly Egyetemről, bővebben pedig a duális képzésekről Szilágyi Anita, a Duális Iroda vezetője tájékoztatta az érdeklődőket. Egyebek mellett szólt a duális képzési forma előnyeiről, az egyetemen ilyen képzési formában választható szakokról.

Korábbi cikkünkben bővebben is olvashat a duális képzés előnyeiről, az Eszterházy Károly Egyetem duális szakjairól.

Szerző: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Balogh Tibor


< Vissza