Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

„Ifjú szíveket éltet, ifjú szívek éltetik”

Utolsó módosítás: 2019. augusztus 14.

„Túl öreg vagyok, hogy játéknak éljek, s túl ifjú, hogy lehetnék vágytalan” – idézte Goethe gondolatait Dr. Ködöböcz Gábor hatvanadik születésnapjának városi ünnepségén.

Megtelt az egri Városháza díszterme egyetemünk főiskola docensét ünneplőkkel kedd délután: hatvanadik születésnapján családja, barátai, kollégái, egykori és jelenlegi tanítványai is köszöntötték. Az ünnepre az Agria folyóiratnak egy különszáma is megjelent a főszerkesztőjének címzett alkotásokkal.

„Ifjú szíveket éltet, s ifjú szívek éltetik" – idézte az ünnepelt gondolatait a város polgármestere, Habis László, majd úgy fogalmazott: sok kitűnő egri emberre, így Ködöböcz Gáborra is büszkék lehetünk. Mint elhangzott: Ködöböcz Gábor több mint három évtizede oktat az Eszterházy Károly Egyetemen, s jogelőd intézményeiben, élteti és táplálja mindannyiunk magyar irodalomba vetett hitét.

A köszöntők sorát a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatója, Tőzsér Istvánné Géczi Andrea folytatta, majd Dr. Pintér Márta Zsuzsanna, a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar dékánja. Kifejtette: Ködöböcz Gábor nemcsak kiváló oktató és irodalomtörténész, hanem jó kolléga és barát, aki fáradtság nélkül dolgozik, őszintén örül a tehetségeknek és segíti őket.

Kollégák, barátok, tanítványok köszöntötték „Ködi Gabit" közös emlékekkel, versekkel.

Dr. Ködöböcz Gábor elárulta: jelenleg a Parnasszus folyóirat egyik cikkén dolgozik, az Agria folyóirat 48. számának szerkesztésén munkálkodnak, s készül a tokaji írótáborba, ahol az egyik plenáris ülés levezető elnöke lesz, de ott lesz a marosvécsi Helikon találkozón is.

Isten éltesse sokáig a tanár urat!

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza