Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Véget ért a Magyar Szakhét

Utolsó módosítás: 2018. április 20.

Az idei Magyar Szakhét kedden, az „Irodalom mozgásban" címet viselő módszertani workshoppal indult. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői − Koncz Barbara, Földi Adina, Bibók Roland, Lőrincz Marina, Medveczki Martina, Tóth Mercédesz, Galvács Réka és Kusper Judit − gyakorlati példákkal és feladatokkal illusztrálták, hogyan tehető élményközpontúvá az irodalom tanítása az általános- és középiskolában.

A hallgatóság megcsodálhatta azokat a „lapbookokat" is, amelyeket az egyetem harmadéves tanító szakos hallgatói készítettek egy általuk választott gyermek- vagy ifjúsági regény tanórai feldolgozásához.
Kedd délután Onder Csaba „Egyéni és történelmi emlékezet Borbély Szilárd Nincstelenek című regényében", Takács Judit pedig „Száz év design – a finn kultúra múltja és jelene" címmel tartott előadást az érdeklődőknek.
Szerdán került sor a „Hagyomány, szokás, változás" névtani műhelykonferenciára, amelynek öt előadója a névtan legaktuálisabb kérdéseinek néhány aspektusát villantotta fel.
Szerda délután került sor Boldizsár Ildikó és Kusper Judit „négykezes" előadására. Az „Elágazó meseösvények kertje" címmel meghirdetett beszélgetés során azt járták körül, hogy milyen helye, szerepe lehet(ne) a meséknek az oktatásban. Az előadás után Boldizsár Ildikó tartott „interaktív" Meseestet a lelkes közönségnek, közönséggel. A program zárásaként Luzsi Margó egy afrikai mesét mondott a hallgatóságnak.
Csütörtökön Pintér Márta Zsuzsanna vezetésével Irodalmi sétára indultak az érdeklődők. Séta közben szó esett Gárdonyi Gézáról, Evlia Cselebiről, Tinódi Lantos Sebestyénről, Balassi Bálintról, de még Eger város címeréről is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


< Vissza