Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Fordító workshop

Utolsó módosítás: 2017. május 15.

2017. május 9-én az Anglisztika és Amerikanisztika Intézet meghívására intézményünkbe látogatott Nagy Levente Péter fordító, az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda külső munkatársa, aki számos szakmai projekt aktív résztvevője is.

A sokrétű tapasztalattal rendelkező szakember az Anglisztika és Germanisztika BA szakos, EU szakirányon tanuló, valamint a Fordító MA képzésben résztvevő hallgatóknak tartott egy-egy műhelyszemináriumot, ahol diákjaink a fordítói munka hatékonyságát növelő informatikai segédletekkel ismerkedhettek meg. A rendkívül dinamikusan fejlődő fordítási piacon már jelenleg is sok területen alkalmazhatók a számítógépes támogatások, ezek ismerete nélkül a jövőben még inkább elképzelhetetlen, hogy egy pályakezdő fordító versenyképes legyen a munkaerőpiacon. Emiatt képzéseinken nagy hangsúlyt fektetünk ezeknek az informatikai eszközöknek az ismeretére és használatára. Nagy Levente Péter nagyon gyakorlatias megközelítésben mutatta be a gyorsbillentyűk használatát, a kereső operátorokat és motorokat, valamint azok személyre szabásának lehetőségeit, illetve az egyéni makróbeállítások hasznosságát.
A 2017/2018-as tanév őszi félévében további hasznos témákkal szeretnénk folytatni a szakmai együttműködést, hogy a fordítás iránt érdeklődő hallgatóinknak minél színvonalasabb képzést tudjunk biztosítani.

 

A projekt az NTP-HHTDK-16-0050. számú
„Komplex bölcsészettudományi és művészeti TDK tehetséggondozó program 2016-17"
című pályázat keretében valósult meg.

 

 

 


< Vissza