Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A most tanított fiatal generációé a jövő

Utolsó módosítás: 2017. május 08.

„Életünk állandó kommunikációs események láncolata. Folyamatosan kommunikálunk, de nem mindegy, hogy hogyan." – mondta Dr. Varga Gyula a május 5-én megrendezett 10. „Tudatosság a kommunikációban" című konferencián.

 

 

A kétnapos rendezvény fő célja, hogy az oktatásba bevezessék a kommunikációs kompetencia gondolatát. De ehhez mindenképp szükséges az, hogy a pedagógusok által tanított tantárgy tartalma a lehető legmegfelelőbb módon érjen célba. Hiszen most tanított fiatal generációé a jövő és érdemes már ebben a korosztályban elvetni a kommunikációs technikák magjait. Ezek a magvak majd későbbi pályakezdés, és úgy egyébként az élethez szinte elengedhetetlen szükséglete az embereknek. A konferencián felszólalók szorgalmazzák, hogy az általuk tanított tanegységben mint megjelenő modul jelenjen meg a kommunikációs készségre való odafigyelés. Sőt, ebben a témában már az óvodák is érintetté váltak.

 

 

Az első napon, pénteken elvimódszertanról tartottak előadást, míg a második napon konkrét tárgyakon belül, hogyan alkalmazhatóak a kommunikációs készségfejlesztés gyakorlatai. Nem utolsó sorban az Eszterházy Károly Egyetemen végzős hallgatóit is bevonták, a konferencián felszólalók közé.

 

 

Timkó Imre
Nagy Anikó

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza