Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

REKORDSZÁMÚ JELENTKEZŐ AZ ESZTERHÁZY IRODALMI VERSENYEN

Utolsó módosítás: 2020. november 25.

Az Irodalomtudományi Tanszék által meghirdetett, középiskolásoknak szóló verseny írásbeli fordulóját idén 41 csapat töltötte ki az ország minden tájáról.

A résztvevők között az egriek mellett gyöngyösi, budapesti, győri, pécsi, pásztói és balassagyarmati diákok is vannak. A verseny népszerűségét jól mutatja, hogy a tavalyi 18 csapat után idén szinte kétszer annyian töltötték ki az írásbeli feladatlapot. A verseny idei témája A novellák világa. A magyar novellairodalom Czóbel Minkától Lackfi Jánosig. A verseny célja a középiskolás diákok irodalom iránti érdeklődésének felkeltése, a tehetséges tanulók fejlesztése, a magyar irodalom tantárgy követelményeinek megfelelően a diákok irodalomtörténeti, irodalmi ismereteinek bővítése.
A két fordulóból álló verseny írásbeli része a diákok írásbeli kifejezőképességének, kritikai gondolkodásának, kreativitásának és digitális kompetenciájának fejlesztését célzó feladatokat tartalmazott: esszéírás, híralkotás, érvelés, reklámszöveg-készítés, Facebook-bejegyzések alkotása a szereplő nevében. A háromfős csapatoknak két hét állt a rendelkezésükre, hogy kitöltsék az online feladatlapot.
Az írásbeli forduló eredményéről a felkészítő tanárok e-mailben kapnak értesítést. A döntőbe jutott csapatok neve 2020. december 10-én a verseny honlapján lesz megtalálható. A szóbeli döntőbe az írásbeli forduló eredményeinek összesítése után, a jelentkező csapatok létszámának függvényében, a legmagasabb pontszámmal rendelkező első 6-10 csapat jut be.


< Vissza