Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Irodalom ajándékba

Utolsó módosítás: 2018. december 13.

A Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet december 10-én tartotta immár hagyományosnak tekinthető „Irodalom ajándékba" című rendezvényét. A program célja, hogy hallgatók és oktatók az ünnep előtt egy kicsit lelassítsanak, összegyűljenek, „megajándékozzák" egymást egy-egy vers, novella felolvasásával, azaz mindenki örömére irodalmat ajándékozzanak egymásnak.

Az idei rendezvényt az ExAnimo tánccsoport – Bugya Anikó, Ruszkai Nóra, Martinkovics Martin, Simonyi Sándor – latin-amerikai táncbemutatója nyitotta.
Az irodalmat „ajándékozók" nem csak az Irodalomtudományi Tanszék oktatói, a Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet és a Tittel Pál Könyvtár dolgozói, ill. a magyar szakos hallgatók közül kerültek ki; az egyetem más tanszékeinek oktatói és hallgatói is képviseltették magukat, sőt, Tyukodi Mirtill, a Pásztorvölgyi Gimnázium diákja is hozott egy verset. A felolvasásokat Varga Ivett és Barát Orsolya dalbetétei színesítették.
Az utolsó program Takács Judit, a Magyar Nyelvészeti Tanszék oktatójának előadása volt, aki a finn karácsonyi szokásokkal ismertette meg a résztvevőket.
A rendezvény sütizéssel egybekötött kötetlen beszélgetéssel ért véget

 

 

 

 


< Vissza