Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Germanisztika Európa közepén

Utolsó módosítás: 2018. november 08.

Szlovákia, Csehország, Magyarország. Bonn, 2018. október 18—21.

A germanisztika és társtudományai időszerű kérdései és kihívásai kerültek megvitatásra azon a szakmai konferencián, melyet a DAAD (Német Felsőoktatási Csereszolgálat) és a DAAD Germanisztikai Tanácsadó Testülete szervezett „Germanisztika Európa közepén – Szlovákia, Csehország, Magyarország" címmel.
A tanácskozás lehetőséget biztosított a meghívott országok germanisztikai szakemberei számára a szakmai tapasztalatcserére, ill. országaikat átfogó együttműködési tervek előkészítésére.
A konferencia résztvevői Szlovákia, Csehország és Magyarország felsőoktatási intézményeiből és kutatóintézeteiből érkeztek.
A rendezvényen tanszékünkről dr. Murányiné dr. Zagyvai Márta tartott közös előadást német kolléganőjével, dr. Annegret Middekével, a göttingeni Georg August Egyetem oktatójával, a FaDaF (Fachverband Deutsch als Fremd- und Zweitsprache) ügyvezető igazgatójával. Előadásukban, melynek címe „Quid pro quo. Service-Learning-projekt az Eszterházy Károly Egyetem és a göttingeni Georg August Egyetemen" a két intézmény germanisztika szakos hallgatói közötti szakmai együttműködésről volt szó.

 

A konferencia programja


< Vissza