Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Felidézték főiskolai emlékeiket

Utolsó módosítás: 2018. október 12.

Nosztalgikus hangulat, nagy találkozások, élvezetes beszélgetések: ez jellemezte az 1985-1990 között végzett eszterházys magyar szakosak találkozóját október 6-án, szombaton.

A találkozót a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar dékánja, dr. Pintér Márta Zsuzsanna szervezte oktatók és hallgatók támogatásával. Szombat délelőtt megtelt a Tittel Pál Könyvtár terme egykori hallgatókkal, oktatókkal.

 

 

A dékán köszöntőjében úgy fogalmazott: azért szeretnének mostantól évente találkozókat szervezni, hogy szorosabbra fűzzék a kapcsolatot a végzett egykori hallgatókkal. A mostani volt az első találkozó, s mint Pintér Márta Zsuzsanna elárulta, jelenlegi terveik között az szerepel, hogy jövőre az 1990 és 1995 között végzetteket invitálják.

 

 

Szólt arról is, hogy még napjainkban a magyartanári szakon 20-25 hallgató tanul, addig akár harminc évvel ezelőtt ez a létszám a háromszorosa is lehetett, s nem titkolják, hogy szeretnék, ha a jelenlegi létszám a jövőben emelkedne.

 

 

Spisák Réka és Varga Ivett zenei előadását követően dr. Kusper Judit, a Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet vezetője tartott beszámolót a résztvevőknek az egyetemi magyarképzés jelenéről.

 

 

Elhangzott az is, hogy az egyetem oktatói örömmel vették az osztatlan tanárképzés visszatérését, az emelt szintű magyar érettségit, mint bejutási követelményt, s azt, hogy immár három campuson zajlik tanárképzés. Beszélt arról is, milyen új és népszerű szakirányú továbbképzésekkel bővült az egyetem palettája, de az oktatói-hallgatói élet sem maradt ki prezentációjából.

 

A program líceumi körsétával és kötetlen beszélgetésekkel folytatódott, s a szervezők egy kis fogadásra is várták az egykori hallgatókat.

Fotók: Szántó György

 


< Vissza