Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Előadások nemzetközi konferencián

Utolsó módosítás: 2018. november 26.

Karunk két oktatója is részt vett az Eperjesi Egyetem által rendezett nemzetközi konferencián. Dr. Bednanics Gábor az Irodalomtudományi Tanszék és Dr. Dolmányos Péter az Anglisztikai és Amerikanisztikai Intézet tanára a Place, Space, Region and Cultural Identity in Anglophone Literatures, Arts and Culture című konferencián adott elő.

Dr. Bednanics Gábor az Irodalomtudományi Tanszék főiskolai tanára a Cities as Alternative Spaces in Modern Poetry című angol nyelvű előadásában a nagyváros irodalmi megjelenítésmódjairól beszélt az 1920-as évek angol nyelvű költészetében, összehasonlító irodalomtudományi kitekintéssel az expresszionista film és líra kérdéseire is. Dr. Dolmányos Péter az Anglisztika és Amerikanisztika Intézet docense a Place in Time – Places as Functions of Time in Contemporary Irish Poetry című előadásában pedig a helynek mint idő által is meghatározott kategóriának a tematikáját vázolta a kortárs észak-ír költészet példáin keresztül.
A számos országból érkező résztvevővel kialakított kommunikáció nemcsak szakmai lehetőség volt, de intézményes kapcsolatok erősítését is lehetővé tette.

A konferencia programja az alábbi linken érhető el: https://www.unipo.sk/filozoficka-fakulta/iaa/conference1/cp/ 

 


< Vissza