Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Szőlészeti Borászati Tanszék

Utolsó módosítás: 2019. február 12.

  
   
 

   

A tanszék bemutatkozása
A 2016-ban alakult Szőlészeti és Borászati Tanszék szervezetileg az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Kar része. A tanszék működési helye az Eszterházy Károly Egyetem Kutatási és Fejlesztési Központ G épülete (112. iroda), illetve Kőlyuktető, az egyetem szőlészete és borászata. A tanszék az oktatási feladatokat a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson és a Sárospataki Comenius Campuson meghirdetett képzések esetében is ellátja. Az oktatáshoz kapcsolódó tevékenységek során a tanszék szorosan együttműködik az Egyetem releváns karaival, és kiemelten a Kutatási és Fejlesztési Központ tudásközpontjaival és kutatóintézeteivel.

A tanszék az alábbi szakok gondozásáért és azok képzési programjainak minőségi fejlesztésért felel, valamint ellátja az oktatási, tananyagfejlesztési és oktatásszervezési feladatait:

Szőlész-borász mérnök felsőoktatási szakképzés
Szőlész-borász mérnöki alapképzési szak (BSc)


Képzéseink során kiemelten fontosnak tartjuk a gyakorlati ismeretek elsajátítását, ennek érdekében az Egyetem saját szőlészete és borászata mellett számos partner áll rendelkezésre. Hallgatóink egyes kurzusok keretében, pincelátogatások során ismerkedhetnek a hazai borvidékekkel.

 Munkatársak

Dr. Zsófi Zsolt PhD. egyetemi docens
Dr. Villangó Szabolcs egyetemi adjunktus
Tóth Adrienn Mária tanszéki mérnök
Bozó Ádám oktatási asszisztens demonstrátor


< Vissza