Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Tanévnyitó ünnepség a Gyöngyösi Campuson

Utolsó módosítás: 2017. szeptember 11.

2017. szeptember 7-én tartotta tanévnyitó ünnepségét az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa.

Az Ünnepi Szenátus Ülés elnökségének bevonulását követően Dr. Bujdosó Zoltán a Gyöngyösi Károly Róbert Campus főigazgatója köszöntötte az első éves magyar és külföldi hallgatókat. A főigazgató jó szándékot, segítőkészséget, a naprakész tudás átadását és igazságos osztályzásokat ígért saját maga és a Campus oktatói nevében az első éves hallgatóknak.

Az első éves hallgatóinkat és az évnyitón megjelent vendégeket a Káró Színkör köszöntötte, Miklós Tibor – Kocsák Tibor, „Az élet szép" című dalával, Veress Éva és Czakó András előadásában.

Az ünnepség az első éves hallgatók fogadalomtételével folytatódott. Elsőként a magyar majd a külföldi hallgatók tettek fogadalmat. Az első évesek nevében Fischer Ádám gazdaság és vidékfejlesztési agrármérnöki szakos hallgató mondta a fogadalom szövegét.

Ez az évnyitó sem telt el kitüntetés, díjak és elismerések átadása nélkül. A Kutatási kapacitások és szolgáltatások komplex fejlesztése az Eszterházy Károly Egyetemen című EFOP projektben a nők tudományos részvételének aktív növelését támogató beavatkozások keretében lehetőség nyílt a „Minerva Agriensis - Nők a tudományért" díj odaítélésére.

A díjat évente egy alkalommal lehet adományozni kiemelkedő kutatási vagy művészeti tevékenységet folytató hallgatók és fiatal kutatók részére. Az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Kar javaslata és a Szenátus döntése alapján a díjat Dr. Kaprinyák Tündének, az Agrártudományi és Környezetgazdálkodási Intézet adjunktusának ítélte.
Dr. Kaprinyák Tünde kutatási területe a gyógyhatású kertészeti növények nemesítése és biotechnológiája. Értékes kutatási eredményeket ért el a ligeti zsálya és a brazil ginzeng szelekciója és nemesítése terén.

A 2017/2018-as tanévre Nemzeti Felsőoktatási ösztöndíjat nyert Faragó Csaba Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos negyedik évfolyamos hallgatónk. A díjakat és elismeréseket Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora adta át.

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus támogatói által felajánlott díjak átadására is sor került. A Verzál Konzult Pressz Kft. tanulmányi díjait Korsós Imre ügyvezető igazgató adta át.
A díjakat Fenes Noémi Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos, negyedik évfolyamos hallgató, valamint Bárdi Bence Szőlész-borász mérnöki alapképzési szakos, negyedik évfolyamos hallgató vehették át.
A kitüntetteket a Káró Színkör köszöntötte Veress Éva és Czakó András, Vikidál Gyula: „Az úton menj tovább" című dalával.

Intézményünk hallgatói Gyöngyös város tiszteletbeli polgárai is lettek. Dr. Tatár László Gyöngyös város alpolgármestere köszöntötte első éves hallgatóinkat, majd jelképesen átadta a város kulcsát, amelyet Hollósi László vett át társai nevében.

Végül Breznyik Benjámin, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus Hallgatói Önkormányzatának elnöke köszöntötte a gólyákat. Benjámin köszöntőjében elmondta, hogy az első éves hallgatók a legjobb helyet választották a továbbtanulásra, hiszen egy olyan közösség tagjai lehetnek, amely erős, összetartó és maradandó.

Fotó: Kakuk Dániel

 


< Vissza