Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Ötödik alkalommal Csíksomlyón

Utolsó módosítás: 2018. május 17.

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus tangazdaságában nevelt zöldség- és gyógynövénypalánták növekednek idén is a csíksomlyói Szent István Gyermekotthon kertjében.

A Böjte Csaba ferences szerzetes által életre hívott, a Szent Ferenc Alapítvány keretében működő gyermekvédelmi intézménnyel öt éve töretlen az együttműködésünk: minden év május több száz palántával és adományokkal kelünk útra hallgatókkal, munkatársakkal és a Vöröskereszt önkénteseivel, hogy kertészkedéssel is hozzájáruljunk az otthon ellátási-nevelési tevékenységéhez.

Az idén május 10-14. között szervezett utazáson negyvenen vettek részt. A kerti elfoglaltság kitűnő pedagógiai eszköz, amely a gyermekotthon nevelési munkájának szerves részét képezi. A zöldségek és gyógynövények az otthon konyháján hasznosulnak, de a gyógynövényteákat a zarándokok is megkóstolhatják.

Az önkéntes munka mellett kirándulásra is lehetőség nyílt a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szoroshoz amelynek keretében a madéfalvi vérengzés áldozatainak emlékére emelt Siculicidium emlékműnél koszorút is elhelyeztünk.

A Szent Ferenc Alapítvány valamennyi gyermekotthona folyamatosan fogad önkénteseket, az ott eltöltött idő rendkívüli élményt és nem mellesleg lelki feltöltődést nyújt. Mindenkinek ajánljuk!


< Vissza