Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kutatók Éjszakája a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson

Utolsó módosítás: 2018. október 02.

Közel 1000 vendég vett részt a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson rendezett Kutatók Éjszakáján 2018.09.28-án.

Idén is birtokukba vehették a campus épületeit a város és környék lakói, valamint a campus és az egyetem hallgatói az országos programsorozaton. A nap folyamán közel 80 érdekes előadással, bemutatóval és programmal várták a tudomány iránt érdeklődőket a campus aulájában, előadóiban és a "k" szinten is. A rendezvényen a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson művelt tudományterületekbe nyerhettek betekintést magyar- és angol nyelvű prezentációk során. Az eseményt Dr. Bujdosó Zoltán rektorhelyettes nyitotta meg.

Szabó György, a bükki füvesember előadása idén is megtöltötte a campus "T" előadóját. Gyuri bácsi minden évben első előadóként szerepel a gyöngyösi Kutatók Éjszakáján, amely idén is az egyik legnépszerűbb programnak számított. Az előadást követően husszú sor állt Gyuri bácsi asztala előtt, akik személyes tanácsadással várta az érdeklődőket.

Az éjszakába nyúló izgalmat és meglepetést felvonultató eseményen bemutatkoztak az egyetem működési egységei, kutató intézetei, öntevékeny körei is.
A Campus épületében számos érdekes tudományos, ismeretterjesztő és egyben szórakoztató programok várták az érdeklődőket, többek között ásvány- és robotbemutató, látványos kémiai kísérletek, borkóstoló, csoki teszt, csillagles, íjászkodás, gyerekprogramok, kézművesek utcája, valamint bemutatkoztak a Fiatal Kutatók is.

Az idei volt az első alkalom, hogy nemzetközi hallgatóink nem csak vendégekként, de előadókként is részt vettek az eseményen, melynek keretein belül lehetőségük volt bemutatni országaikat egymásnak és az érdeklődőknek.

A előadások mellett a művészetek kategóriában a Ká-Ró Színkör az idén is izgalmas műsorral készült. Rendhagyó módon főleg nemzetközi hallgatók mutatkoztak be énektudásukkal, melynek keretein belül Lauren (Angola), Nala, Nadin, Sang (Laosz), Omar (Jordánia) Liza (Oroszország), és Nagy Nikolett kápráztatták el a közönséget. A Ká-Ró színkörről és fellépéseikről bővebben itt olvashat.

A Campus aulájában résztvevők információkat kaphattak a hallgatói életről, sikeres felvételiről, nyelvvizsgáról. Megnézhették az Erdőtelki Arborétum által kiállított növényeket, a Fleischmann Rudolf Kutató Intézet maggyűjteményét, megismerkedhettek a részecskés kártyajátékkal, de még akár Gömböcöt is megsimogathatták. A látogatók betekinthettek a könyvtárba is, ahol Hinz Mónika „Around the world" című kiállítását tekinthették meg. A kiállításról bővebben itt olvashat.

 

Jövőre is várunk mindenkit a következő Kutatók Éjszakájára!

A Kutatók Éjszakáján készült fotók megtekinthetőek a Gyöngyösi Károyl Róbert Campus hivatalos Facebook-oldalán!


< Vissza