Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Gyöngyösi Hallgató nyerte el a Jövő Borásza címet

Utolsó módosítás: 2017. május 09.

Tóth Sándor, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus hallgatója nyerte el a Vinum Praeminum alapítvány által kiírt Borászok Borásza nevű ösztöndíjat.

A pályázatra való jelentkezés előfeltétele volt egy középfokú nyelvvizsga, különböző szakmai igazolások, illetve tanszéki/intézeti ajánlás. Egy intézmény maximum öt hallgatót indíthatott. A jelentkezőknek egy kijelölt téma alapján kellett elkészíteniük pályamunkáikat. A 2016-os pályázat témája „Eredetvédelem és bormarketing" volt. Tóth Sándor az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus szőlész-borász mérnök szakos hallgatója „Az eredetvédelem és a borvásárlás" című munkáját adta be a pályázatra, melyet Csernák József és Dr. Zsófi Zsolt oktatók szakmai támogatásával készített el.

Tóth Sándor sikeres pályázatával elnyerte a „Jövő Borásza" címet, melyet egy évig használhat. Külföldi szakmai gyakorlatra kapott lehetőség, amit bruttó 1.000.000 forinttal támogat az alapítvány, továbbá lehetősége nyílik részt vennie egy szüreten valamely Borászok Borásza díjat elnyert, vagy erre a díjra jelölt szakembernél.

Sándor a hétköznapokban, a Gyöngyösi Károly Róbert Campus Hallgatói Önkormányzatának általános elnökhelyetteseként segíti az egyetem munkáját, emellett pedig 3 éve vezeti a Gyöngyösi Károly Róbert Borklubot, aminek célja a kulturált borfogyasztási szokásos megismertetése a hallgatókkal.< Vissza